Når printeren skal stemmes med de rigtige toner

Roen havde som så mange dage før sænket sig på det lille kontor på Kongens Nytorv denne sene vinter-eftermiddag. De fleste af kollegerne var drysset ud af døren en efter én den sidse time, og nu sad vi kun to tilbage, og snakkede om julegaveideer og årlige traditioner over de mat oplyste skærme. Udenfor dalede små semi-snefnug ned fra himlen, og trængslen fra juleshopperne på gaden nåede svagt kontorets dukkede vinduer.

“Vi tager først juletræet indenfor og pynter det lillejuleaftens dag. Så holder det sig friskt længere,” sagde min kollega, mens hun flittigt tastede løs på tastaturet, som om arbejdsdagen først lige var startet. Ikke engang julemandens nisser ville kunne matche hende på flid.

“Det har jeg også prøvet at få indført i mange år,” fortalte jeg, “Men nogen i huset har enormt svært ved at vente, så det er som regel allerede pyntet inden juleferie begynder.” Jeg trykker opgivende to knapper, og får bestilt printerpatroner til det nye år.

Min kollega ler. “Ja, det har også taget os meget overtalelse at få ungerne med på den traditioner!”

“Hvis bare det var børnene, der ikke kunne vente. Men det er Peter, der slæber det ind, når jeg ikke er hjemme!” Udbryder jeg og ler også. Vi griner begge af min juleglade mand, og bliver enige om, at det også er på tide at give de havstore børn hver deres eksemplar af Peters Jul i adventsgave.

Ak ja, den rolige jul er igen over os, og jo mere pynt i vinduerne, jo tættere er vi på den årlige hyggeaften i familiens tegn. Og jo senere vi får købt juletræet i år, jo bedre er det for mine nerver, men julegaverne føles som om de kan vente en uendelighed endnu.

Glædelig jul og god nytår!